Saturday, December 25, 2010

SHAWL PATCHWORK cantik!!!!!!

***Aloooooooooooooo.. sume...hehehe...

Zaman skrg nih ramai yang suke pakai shwl yang stylo2 kan kan kan...
So, kami di KIREIDA ada menjual shawl2 yang stylo and from other country...

Yang penting, ada SHAWL PATCHWORK yang AMAT cantik....


So, jom singgah di http://kireidashawl.blogspot.com/

Tuesday, December 14, 2010

Photoshoot yang ditunggu-tunggu dan akhirnya...(PART 1)


***yabedabedduuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!! yes yes yes...hebatnyer..melets, mantopp...
suke suke...ahhh...ni la segala kata2 yang terucap dari mulut aku
biler dapat kabar berita yang
photoshoot aku &
geng serumah dapat
diadakan!!!
betapa gembirenyer aku mase tu..bia aku
cerita flow nyer k..
(wahh..suke yer sume)
gegegege~


Aisshhhh..seres cakap la kan, sebelom nak dapat
pelawaan nih, berbagai dugaan kami kena hadapi. mule2 ingat tak
jadi tau..org yang paling frust mase tu
mestilah aku kn kn kn.. mane taknyer, hsmates aku sume dah penah
join photoshoot oleh jejaka hebat nih..
jejaka nih ex pelajar dari Jepun tau..hbtkan? (*moshi moshi, ogenki desuka? wawawawawaa...aku pandai la cikit2 nak cakap jepun nih kan..
name jejaka nih Apun. Peramah orangnya..)

oke, mari teruskan citer.. then, kawan umah aku Qaqa pun
contact la apun nih.. aishhh...nak guna khidmat
orang kan, kena la proper & buat appointment
dulu mane la tau takot
si jejaka nih ada hal ke apa ke kan.. Lalu, si jejaka kata
insyALLAH, tak janji. Nanti akan confirm balik..

Tik tok tik tok...*** jarum jam semakin jauh b'gerak sehingga aku
yang duduk keseorangan di kamar tido ku pn hampir nak melelapkan mata nih...
.aiseehh...(dlm hati: mesti tak jadi nih.. hwuurgghhh!!!
hampa la juga, tp ttp tunggu dengan harapan.
baru ingat nak upload kat fb. tp........mood: suam2 kuku)

tibe2, dgr suara sayup2 dari atas...
hsmates ku jerit.." ANNE!!!!!!!!! siap. jam 5 photoshoot kiter!!
yes yes,,
,senyum lebar aku smbil menari pusing2 & angkat kaki lalu
lompat setinggi mungkin.

Dush!!Dishh!! Dusshhh!!bdebushhh!!!!!!!
jatuh dengan sakitnyer k..(*padan muka kn kn kn)

whai blogger..ssshhhhhhhhh hsmates aku xtau pn pasal nih..
haha.. oh ya, ANNE tu name panggilan aku mase duk umah sewa..gegege~
jgn tercengang plak..aku tau tu..
memang jaoh peginyer dari atiqah ke ANNE.. apakah?????????
tp bio la..nak glemer gak la kunun2


Aku pn cam besa, bersiap, make up bagai sambil nyanyi lagu Dato' Siti Nurhaliza..
hahahahaa.. kenapa kena lagu Dato' Siti yer? gegegeee~
sbb aku minat dia ar.......if g karok WAJIb nyanyi lagu dia k
(Kesilapanku, keegoanmu) wahhh!!!!!


Cantik nyer if dapat bergaya macam nih..

(comel kan dia..suke tengok dia..awk suke tengok sayer x?? gegee~)

Then, setelah aku puas dengan ketrampilan diriku,
aku pn kuar dgn hsmates tapi sayang, 2 org hsmateku xdpt nak join
(Sherry & Da)..
sedey gak la..nak sgt cukup 6 orang tp blom bkesempatan kan.


Oke, ni la antara gambar2 kami sume......(*banyak sebenarnye, tp xkan nak upload sume gambar kan kan kan....hehehee)

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa......~~,)

pheeewitt!!!

aksi mendebarkan..grrrr~~~

(ape2 pn, terima kasih uncle beca kerana selamatkan saya dari
tersasar lebih jaohhhh........................)

fuhhhh~~ dah macam cover album arr..(*poyos sesos)

aksi ni di rakam before ader nyer rancangan fuh TV3 yer..
sekian arap maklum..

ala ala kat Paris gitu...kununnn~~~(*perbualan la ieqa)

kihkihhh...sekian sajer entry tuk kali nih..
nantikan PART 2 plak yerk...ngeehhh!!
tenx uoLs
soka (^^,)


Monday, December 13, 2010

Keinginan yang tibe-tibe membuak buak arini..


*** krak kruk krak krokkkk..........(*da mcm karaoke la plak) hahaa..
padahal tadi baru je makan..hmm~
ni mesti sebab terbayang aiskrim haagen dasz nih.....hukhukk..
apa punca yang membuatkan aku tibe2x teringat aiskrim
ni la plak...


*****gini kisah nyer..burrhhh(~~,)


tadi sedang aku asyik berfikir,
nak makan ayam masak pedas atau ikan cencaru sumbat sambal
lama gak la berfikir sampai amoi belakang aku
yang keja kat sebelah opis aku pn hampir nak jadi gajah berang
tapi cam besa....ada aku kesah? (AAK)



buat muka dulu....(annoying...burhh~~)

mesti tak jadi nak marah kan after i buat muka cam gini..

ahahahahaa *tawa ngade2

oke2..mari berbalik pada story aku...
akhirnya.........ikan cencaru sumbat yang menjadi pilihan hati
sebab lama dah tak makan ikan
(*alasan, padahal sebab ayam tinggal bahagian isi je
sebab seluruh ahli keluarga tahu aku
xbapo nak gemor la bahagian isi nih)..


Maka, nak dijadikan citer kat entry aku nih
aku nak suapkan nasi ke mulut je..
brrrommmmmmmmmm......brommmmmmm
(*dah mcm bunyi motor da)...aisehh ieqa..hehehe..
aku mmg ader masalh nak buat bunyi2 nih.
Rupe2nya.....bunyi yang buat aku teruja tu adalah!!!!!!
bunyi lori Haagen Dasz...
Maka, aku terus la stop n tergamam.. sedapnyerrrr!!!!!!
lame dah aku nak mkn itu eskremmm
huuuhwwargghhh!!

(nanges guling2 sambil mulut muncung ke depan)
Tak polah..berkata dalam hati..
"nanti ekau dapat gaji,
ekau terus gi JUSCO beli yer... alololoooo~~"
*Note: aku pun sedey sebab aritu aku gi sunway piramid,
kawan aku, sherry nama dia mintak aku belanja dia,
tapi.....disbbkan kekangan mase, lalu,,,, xdapat la aku belanja dia..
poor sherry..kn kn kn..
Arap2 pasni ada la yang nak belanja aku
eskrem nih lepas uols bace blog aku nih..
kahkahakahh* perasan nya ko ni ieqa
(tutup muka n lari laju laju sambil jelir lidah)
bluerkkkk!!!!!






Fuhhh...fuhh habuk meningkat!!!



fuhfuhhhhh.....
pe dah jd dgn blog aku nih
brhabuk n b'debu dh..poor me~

hikhik..
ekceli kn (ejaan nk gedix),bberapa faktor aku
lameeeeeeee da xupdate blog nih sbb. meh2 bace.
sabo2, tp b4 tu, sila buka mate anda besau2,
pastikan tiada sisa2 taei mate yer di sekitar mate,
tarik nafas n mule la bace!!

a) lupe password
- ahh...sbb tu la aku xdpt nk update blog aku nih.
aisehh, lupe passward da..mne tok nyer, duk hayal men FB je,
smp blog ni d abaikan.tuk visitor2 sume, arp anda xmare yer.

b) no idea
- nk tulis entry kt blog nih bkn leh tulis men tngkap muat jerk.
mmndangkan aku kbuntuan+kering idea, so aku pn lame la xupdate ini
blog.dush! dush! (alasan la ko tiqa)

c) kesibukan y mmbuak2..
- aishh, cam slh je main point aku nih..hhahaaa..AAK?
xpolah, bg y xbkenan, sila abaikan. tp...sbnrnyer nk bgtau, kekangan
mase jg adelah sbbnyer aku xder mse lgsg nk update blog nih. After
this, aku mcm da bkobar2 la plak nk update blog. xtau arr nape.rase
cam besh pla jd pengarang scara xsngaja nih.hehehe

d) malu
- hahahaa...ni plg poyos sesos.sbb sbb sbb..kunun la pmalu..(tp
realiti aku mmg pmalu ma). ntahla, aku rse malu la plak nk mngupdate
blog nih.sgn sbb ia tuk org ramai bace.(persoalan: ader ke y nk bace
blog aku ni..anonyms blmbak arr)..y tau nk kondem org jerk!
uh!.nyampah tau..;p

hahaaa...sbg denda sbb lame xupdate blog, tgk la pic d bwh nih..
pasti trubat sgala duka anda sume..(yee sayer tau, anda geli dgn ayt ni..AAK? hihi)


pose ala2 manje la kan..ahaaa

Pasni, uaols msti dah ble tido dgn nyenyak..kan kan kan..yabedabeduuuuu!!!!!!!
lalalallaaaaa~caucincau...


Mase merempuh halangan kini BERMULE!!!!


(^.^) wawawawawaa...tajuk entry aku kali ini
ahaks! apakah maksud tersiratnya ni cik tiqa uiiii..adoii

aishh, entry kali ni mestilah tentang konvo aku kn kn kn..
berminat x nak tau hal kesah nyer..yuhuuu

setiap kali konvo, WAJIB la kena berasak2, mase tu
la kiter sume akan berlanggar2 bahu
(kadang2 org y kiter langgar n say sory tu jiran sbelah umah pun dah xcam..ahahaa)
yang penting aku nak cepat.
cian gak la pada nenek, opah, wan, pokcik, mokcik, atok n sewaktu dengan nyer la
yang terpaksa join aktiviti tanpa sedar nih sebab
excited kan nak tengok cucu or anak konvo.

ni antara gambo mase masuk dewan..
ramaiii ooooo........(gambar ni saya ambil dari kawan saya..
nme dia akma)

dah 73 tu...

cari cari..ader x muka anda or orang2 yang anda kenal..

pelbagai ragam la aku dapat saksikan..
mane taknyer, ari konvo nih la yang amat
di nanti2kan oleh para graduan
setelah sekian lame memerah otak +b'sengkang mata..
apa2 pn, tahniah yer kengkawan sume.

ini ader beberapa gambar yang sempat aku amik time konvo..
tp...........cam besa la kan, gambar aku je melambak.
ahahaha..dah kamera aku kan..suke ar..ehehee..
ada sayer kesah? (versi sopan ckit) huhh~

kawan2 seperjuangan..go go..yeahh!

sila abaikan orang lain..ahaha

aishh..korg mesti tertanya2 sapelh yang kasi bunga melets tu kat aku. yay yay yay.. teka la..sape..sape..?
zasssssssssss......

Ayah kacak n ibu sexy yang bagi saya bunga tu..
cantikkkkkkkk sangat..padan la ngan harganyer.
memang melampau lampau orang meniaga
bunga mase 2..letak harga suke2 jerk..panas tol aku!! aishhh!!!
aku cari juga kotak aduan sbb aku terlebih excited plak nak mengadu
tentangharga bunga mas 2..memang xpuas ati..mencekik
orang jerk. tp di hari bahagia tu,
malas aku nak jadi gajah berang..berbalik kepada
ucapan terima kasih pada ibu n ayah..


muke yang amat teruja dapat bunga..ahahaa

Tenx ibuayah..saya sayangggggggg kamu berdua..meh2 sini..
nak hug lame2.. muaaahhhhhh!even anda berdua tahu
bahawa anakmu ini suke
bunga tulip n siap dah request lagi before masuk
dewan istiadat tp dpt rose pn suke juga..ehehee..

Tapi.........aku tetap tunggu juga orang kasi aku Rafflesia pillow tu..
tapi sampai ke sudah tak der pn yang hulur..
maka aku mule menitiskan
airmata...hwuuurggghhhhhhhhhhhhh!!!! sambil berkata ,
(tolonglah bagi saya..plezzz..plezzz)
* gedix gedix dan menghentakkan kaki laju laju...


sesi baling topi xder yer kerana telah dilakukan aksi itu sewaktu diploma..gegegege~
Sekian saje la entry kali ni..(^.^)..tq!!!
soka (^^,)

Thursday, May 20, 2010

AL-SKEMA...",)

hahaha....

lucu pla biler tgk blog aku nih..
blog tuk mereka2 y skema la aku rse.. AAK?
huh pe plak AAK nih??

tuk pngtahuan anda2 sume la kan,
huruf AAK ni kwn kelas aku mse kat uni dlu pkenalkan..
trus la pemes..hehee..
it is stand for "ADER AKU KESAH!!"..
aha...so org y tkena ble la jwb, "KPA!!!"..
adushhh, pe bendenyer plak ni?
so, tuk org2 y pns biler anda tkena huruf AAK,
anda ble tebus smula dgn "KESAH PLAK AKU ko xkesah"...
kan kan kan...amik ko!

amacam ganas tak?
ahahahaa..*poyos sesos


ngahahahahaaaa~~

berbalik pd story tntg blog aku y xbape nk aktif nih.
aku tgk blog2 org len,, bkn men gempak ag..
tp xpe,, asalkan aku xde copy statement dr blog org len
kire bguihh la kan.
certain people tu, aisehhh, sbb nk kasi blog gempak bagai,
abes sume statement org len y syiukk di copy+paste nyer..
alahai, awat la murah sgt blog copy paste nih..
sodar la ckit whai bloggers
bdiri d atas usaha sendirila.bikin malu jerk if kna bhn ngan owner blog
mano ekau nk bubuh muke ekau tu
biar xensem or xcun asl jgn mncuri.

ape2 pn,, aku bsyukur la..
ttubuh nyer blog aku nih pn sbb
Lecturer Bel-English aku y friendly+very kind
even many challenges aku hdapi dgn dia..
tp byk y bek nyer

he force me and my classmate to create 1 valuable blog
learn how to attract more follower to read+interested wif our blog
if not bcoz of him,, aku rse la kan..hmm
xde nyer aku tau kwjudan blog nih..
and xtau katne nk bceloteh tntg suka duka khidupan
blog is very essential to gain information..
aku bru realize..hehe..tp kan pndai select blog ar kan..huhu

learn..learn learn...
continuos learning..
owaz learn smthing new..
xksh la if aku start dgn ayat2 skema..
almaklum,, new comer..
org nk kutuk ke, nk down kan ker..ignore je la..
bkn depa y bagi kita mkn..huhuu..
be +ve la..

meh kiter tengok gambar budak2 kelas aku yang HAVOC!!
dorg sume memamng sporting la..



skrg dah ader mse y panjaaaaangg tuk update my blog..
so wait n see wif a latest news y mncuit ati n mnarik..hehe

Sekian saje entry kali nih...tatatititutu...
llalalalaa~

New challenges,,New Propaganda n New Life will Coming...dush dush!



Hakkk hakk...
zmn dulu,, owaz nk gelak jerk..
idup pnuh dgn gelak ktawa
smp jiran 10 dr umah pn ble dgr kiter gelak...
anak sape la tu..??
owhh,,mst la ank man+okid..hahahaa....

ingt lagi dlu mse ZAMAN BABY..alahaiii...

asik mnangis jerk aku nih...
mngalahkan ahmad albab..
org tua2 kate,, if bdk asik nangis jerk...
kasi jual je la dia..30 sen pn oke jerk..
bkn pe, ptua...hehehee...

biler ZAMAN SKOL RENDAH pla, alahaii...nakal bkn men...

smp 1 hari tu, ayh aku dah mrh bkn men..hahaha...
amik ko! kna duk blkng umah sorg pd jam 12.13am...
waktu tu rse2 sape y akn sudi tmn aku d waktu gelap gelita?
mst la....(Cik Han2) la ka..bunyi salakan anjing bkumandang..
aku mula cuak+tgamam..nak nangis t ader pla bnd len y sahut dan munkin ble join skali.....huhuu...
akhirnyer...ayah ku mmbuka pintu tp bsertakan dgn WARNING..!!
PASNI XLE NAKAL2 AG..PHM??hehehe...aku angguk je ler asl dpt msuk umah kan..
besa la bdk2...mne tau ape..

ZAMAN SKOL MENENGAH..hahahaa...

lagi hbt...kunun nak jd cam DATUK LIM CHONG WEI la kan..
men badminton mmg favrite aku..
last2 mkn diri sendri apabila....hahahaa...
bulu tangkis tu cantik je tsngkut kat pkok pisang..
aku dgn confidentnyer+brani mmbuat kputusan,,,
mmbaling reket badminton dusshhhhh.....sbr sbr..xsuspen dlu..
tuinggg tuinggg....ku fkirkan kna bulu tgkis tp...pe y kna???
cermin kereta blkg BMW jiran aku y kna balingan reket aku td..
cb teka ape y tjd?? haha...mst pecah, xmen la if stakat retak jerk..
hehehe...balinganku ibarat "pmain lontar pluru dunia y tlepas sasaran"...
tahniah la kan kat aku..hny mampu tsenyum...chiLL=))*wink

ZAMAN UNIVERSITI pla..lg mnarik..hahahaa...

nih la wajah time dah masuk Uni...kuikuiii

hahahaa...tembam nyer time nih..

org duk suruh blajar research btol2...tp...hahaha..
xfkus pla kat kelas..bkn ape...ibarat msuk kelas research tu..
blajar msak..yelah cth tuk bt ANOVA, di beri cth masak ikan grg..
tp PM Mad Noh mmg tbaek la..even dia bkias tp pnuh
bmkna if kiter pndai tafsirkan..
aku ingt ag, aku jmp dia tuk tny T-TEST+chi-square.
dia bgtau ibarat bt kje kawin la..nk salin lagsir or xnak tserahh sbb xpnting..
mksd dia, kiter ble gna inisiatif len if kiter xbjaya bt cara tu..huhuu..
be flexible..selain tu, ader ag y mlucukan..hahaaha..
parents anta g study universiti,, aku pla leh tsgkut ngan bdk kelas aku ag...hahaha..apekah??? so noty la aku nih..bkn men2 org seberang laut ag..
adekah cinta kami akn terhalang??huhuu...mcm2 aku fkr..
mmg bdk y nakal..tp deep inside ader TAMAN...chewwahh...pray for me..

LIFE AFTER FINAL...~~,)

aduhhh cabaran mkin mndtg...xle dah nk nakal2...
aku kna face mcm2 org, mcm2 kerenah, mcm2 propaganda..
how can i handle it??? OMG!!!! too scared.
now, u'r alone--atiqah. no one can help u unless urself..
good or bad,, it's come from u..
make a right thing at 1st time..
wake up! wake up!! no time tuk mcm zmn2 noty dlu..
fuhh...no time for hnymoon, now time for u to face d world!!
hiyaakkkk!!! i coming...don't so choosyyyyyy....
grab any opp in front of u..TAKE! TAKE! TAKE!